Faciliteiten

Schoolsystemen voor ouders

Naast alle informatie op de website, faciliteren we voor ouders/ verzorgers twee systemen waarin ze met één en dezelfde loginnaam persoonlijke informatie over de kinderen terug kunnen vinden, namelijk:

1. Magister - absenties, cijfers, huiswerk, studiewijzers

In Magister kunt u de basisgegevens van uw kind(eren) raadplegen en absentieregistraties, cijfers, huiswerk en studiewijzers inzien.
Lees hier meer over Magister 6(link is external).
Ook kunt u gebruik maken van de Magister 6 app, te downloaden in de iStore/Playstore.
Informatie en uitleg Magister 6 app(link is external).

 

2. ​Zermelo - lesroosters

In Zermelokunt u het rooster zien van uw kind(eren) en indien er een mentor- of ouderavond is, heeft u de mogelijkheid tot inschrijving. Een uitleg hoe u zich in kunt schrijven volgt per mail met de uitnodiging voor de ouderavond.

Hier vindt u een handleiding met uitleg over hoe de app te koppelen(link is external)
(Benodigd is de url naar de Zermelo portal van de school, deze is: https://fonsvitae.zportal.nl(link is external))

 

Studiezaal

In de oude kapel van de school is een studiezaal ingericht. Leerlingen kunnen hier onder toezicht werken aan huiswerk of groepsopdrachten. De studiezaal is dagelijks voor alle leerlingen geopend. Er dient rust te heersen; eten en drinken is niet toegestaan. Achterin de studiezaal is een aparte BPS-ruimte, waar deelnemers aan het begaafdheidsprofielprogramma kunnen werken en overleggen.

Mediatheek

Voor de leerlingen van de bovenbouw is de mediatheek op de tweede verdieping dagelijks geopend van 08.30 - 16.30 uur. Leerlingen kunnen gebruikmaken van alle voorzieningen en er is toezicht van een mediathecaris. Deze is het aanspreekpunt bij ICT-problemen en kan de leerlingen desgevraagd ook helpen met schoolvragen. Binnen de school worden computers uitsluitend voor onderwijsdoeleinden gebruikt. Ander gebruik is ook in de pauze niet toegestaan.

Bibliotheek

Op school is een beperkte bibliotheek aanwezig. De literatuur van de moderne vreemde talen en de zaakvakken staat in de mediatheek. De Nederlandse  (jeugd)literatuur wordt beheerd door de sectie Nederlands en staat in de vaklokalen. De nadruk ligt daarbij op de Nederlandse jeugdliteratuur. Deze collectie wordt jaarlijks aangevuld. In de bovenbouw wordt voor het literatuuronderwijs gebruik gemaakt van boekpakketten, die door de leerlingen zelf worden aangeschaft. Verder verwijzen we naar de openbare bibliotheek, waarvan een van de vestigingen bij ons om de hoek ligt.

Activbord

In vrijwel al onze lokalen hangen Activboards. Deze computergestuurde schoolborden met internetverbinding bieden een keur aan mogelijkheden tijdens de lessen.

Muziekstudio's

In de nieuwbouw zijn ook goed uitgeruste, geluiddichte muziekstudio's voor onze (examen)leerlingen muziek.

Kantine

In de kantine van de school kunnen leerlingen terecht voor een broodje, drankje of snoep. Er heerst een ontspannen sfeer. Leerlingen mogen hier ook  huiswerk maken.

Kluisjes

Er is een beperkt aantal kluisjes te huur om persoonlijke eigendommen in op te bergen. Leerlingen die op basis van medische redenen kunnen aantonen dat ze geen zware tassen mogen dragen, krijgen voorrang bij toewijzing. Het huurbedrag bedraagt 15 euro voor een geheel schooljaar. Voor de bruikleen van de sleutel moet 15 euro borg worden betaald. De huurvoorwaarden zijn bij de conciërge verkrijgbaar.

B-vleugel

In deze nieuwe vleugel zijn de vaklokalen voor natuurkunde, scheikunde en biologie gevestigd. De lokalen zijn voorzien van de nieuwste snufjes en materialen.

Gymzalen

Er zijn drie gloednieuwe gymzalen met een aparte fitnessruimte in de nieuwbouw van onze school.